14/10/2019

Opbrengst naar onderzoek immuuntherapie om hoofd halskankerpatiënten

sneller en beter te behandelen.

 

 

Lions Club Huizen steunt Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis

Op 7 mei 2020 organiseert Lions Club Huizen een benefiet-avond. Waarbij de opbrengst geheel ten goede komt aan onderzoek om immuuntherapie toe te passen bij het bestrijden (genezen) van kanker in het keel, neus en oren gebied. Zoals keel- of tongkanker. Gelukkig is er razendsnel een nieuwe vorm van kankerbestrijding in ontwikkeling: immuuntherapie. Daarbij valt het eigen immuunsysteem de kankercellen aan. Bij sommige vormen van kanker zijn de resultaten hiervan verbluffend. De verwachting is dat dit bij alle kankervormen de nieuwe aanpak zal worden. Waarbij het genezingspercentage veel hoger zal zijn dan nu het geval is. Het verreist echter nog veel research voor het zover is. Het Nederlandse Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis (AvL) in Amsterdam, hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut, speelt bij het onderzoek naar deze veelbelovende vorm van kankerbestrijding wereldwijd, een zeer vooraanstaande rol. AvL behoort tot de top 5 instituten op dit gebied.

 

Opbrengst naar onderzoek immuuntherapie gericht op het KNO-gebied

Voor kanker binnen het KNO-gebied wordt echter betrekkelijk weinig geld beschikbaar gesteld. Omdat bij andere vormen het om veel meer gevallen gaat. Dat is begrijpelijk, maar ook jammer. Want bij kanker in het KNO-gebied moet vaak op een zeer verminkende wijze worden geopereerd. Veelal willen patiënten zich dan niet meer in het openbaar vertonen en lijden daardoor een geïsoleerd leven. Immuuntherapie zal waarschijnlijk in de toekomst een operatie geheel overbodig maken. Hoe eerder, hoe beter. Dat de beperkte middelen voor onderzoek zo goed mogelijk verdeeld moeten worden is begrijpelijk. Maar Lions Club Huizen wil zich volledig inzetten om het onderzoek naar immuuntherapie voor het KNO-gebied, gezien de verminkende operaties, zoveel mogelijk versnellen. Daarom wordt op 7 mei in Singer Laren een avond georganiseerd. Waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het onderzoek van het AvL ziekenhuis naar toepassing van immuuntherapie in het KNO-gebied.

 

Verkoop, veiling en sponsoring

Er worden 150 stoelen à € 250 verkocht voor een diner dat wordt verzorgd door Maison van den Boer. Na afloop daarvan zal een veiling plaatsvinden o.l.v. Jop Ubbens. Hij was jarenlang de veilingmeester van Christie’s. Er worden items geveild die een hoge emotionele en/of experience waarde hebben. Bijvoorbeeld een dag meelopen met de onderzoekers in het AvL. Maar ook het leren navigeren voor een auto-rally door 4-voudige winnaar van de Tulpen rally. Daarnaast zijn sponsorbijdragen en giften van groot belang voor een zo hoog mogelijke opbrengst. Waarmee een betere behandeling én een beter herstel geboden wordt voor patiënten met hoofd halskanker.

 

Presentatie en museum Singer Laren

Tijdens de avond zal een arts van het AvL kort uitleggen waarom immuuntherapie zo veel belovend is. Ook zal een patiënt zijn relaas doen en zal het hoofd van de KNO-afdeling vertellen over de psychologie als een patiënt te horen krijgt dat hij kanker heeft. Als ceremoniemeester op de avond zal optreden Anita Witzier. Jeroen van der Boom zal op gepaste wijze zorgen voor een muzikaal intermezzo. Onder het genot van een glas champagne kan worden deelgenomen aan een rondleiding door het museum van Singer Laren o.l.v de directie van Singer.

 

Contactpersonen en organisatie

Lions Club Huizen en Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis komen graag in contact met sponsoren. Zoals geïnteresseerden voor deelname aan het diner, sponsoren van de avond, inbreng veilingstukken en financiële giften.

 

Lions Club Huizen, organisatiecomité benefiet-avond:

Eddy Markus, voorzitter. Mail: ed.markus@planet.nl. Mobiel: 06-55320760

Paul Lekkerkerker, secretaris. Mail: paul.lekkerkerker@xs4all.nl. Mobiel: 06-28666557

Geert Jan Leest, organisatie veiling. Mail: gjleest@gmail.com. Mobiel: 06-41616946

Willem Kouwenberg, organisatie avond, catering. Mail: willem@garanteeth.nl. Mobiel: 06-53941311

Jurriaan Wartena, sponsoring en kaartverkoop. Mail: jurr@wartena.nl. Mobiel: 06-24707022

Frank Meurs, communicatie. Mail: frankmeurs@ziggo.nl. Mobiel: 06-54317088

 

Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis - Nederlands Kanker Instituut (NKI)

Prof. Dr. Michiel van den Brekel, hoofd KNO-afdeling. Mail: michiel@vandenbrekel.com.

Mobiel: 06-22807294

Dr. Lotje Zuur, hoofd en hals chirurg en medisch wetenschappelijk onderzoeker. Mail: c.zuur@nki.nl

Véronique Lecluse, senior relatiemanager. Mail: v.lecluse@nki.nl

 

Donaties

Giften kunnen worden gestort op bankrekening NL97 ABNA 0554 4089 10 t.n.v. Stichting Projecten Lions Club Huizen o.v.v ‘donatie onderzoek immuuntherapie AvL’. Donaties komen volledig ten gunste aan het onderzoek.

 

Lions Club Huizen heeft een ANBI status.